SteamSteam ve Oyun Rehberi

Enhanced Steam Nasıl Kullanılır? Steam Profilinizi Özgünleştirme, Detaylı Steam Kullanımı vb. Özellikler

Steam kullanıcıları olarak steam’ın bazı özelliklerini yetersiz bulduğumuz konular zaman zaman olmuştur. Örnek olarak mağazada bir oyun indirime girdiği zaman acaba en düşük fiyatı neydi, şimdi alsam iyi olur mu vb. sorular sormuşuzdur. Ya da steamda acaba şuana kadar oyunlara toplam ne kadar harcama yaptım veya pazarda ne kadar harcayıp ne kadar kazandım vb. gibi steam’ın bize yanıtını vermediği sorular mutlaka aklınıza gelmiştir. Bazen de bu ve buna benzer sorular dışında steam profil tasarımlarından sıkılıp daha özgün tasarımlar aradığınız da olmuştur. Eğer bu sorulardan bazılarına cevabınız evet ise aradığınız şey ile karşınızdayız. Bütün bu soruların yanıtı ve benzersiz bir steam deneyimi yaşamak için aradığınız şey ise Enhanced Steam adlı mükemmel eklentidir. Bu yazımızda Enhanced Steam Nasıl Kullanılır, Enhanced Steam nedir, bu eklentiyi kullanarak neler yapabiliriz gibi soruların cevabı verilerek bir nevi Enhanced Steam rehberi oluşturacağız.

[affiliate_news2 id=”515″]

İlk olarak eklentinin steam programı içinde çalışmadığını sadece internet tarayıcıları üzerinde çalıştığını belirtmemizde fayda var. Enhanced Steam eklentisine nasıl sahip oluruz sorunuzun cevabı ise çok basit. İlk olarak bu adrese girip “Download Now” yazısına tıklıyoruz ve açılan pencerede ise hangi tarayıcıyı kullanıyorsak onun yanındaki “Download for …” butonuna tıklıyoruz. Daha sonra sitenin bizi tarayıcı eklentilerine yönlendirdiğini görmüş olacaksınız. Tarayıcı eklenti sayfasında ise eklentiyi tarayıcınız için kurmanız yeterli olacaktır. Gördüğünüz gibi herhangi bir program ve başka bir indirme işlemi yapılmıyor. Tarayıcı eklentisi olan bu sistem gerçekten oldukça güvenilir ve ben dahil olmak üzere yüz binlerce kullanıcısı bulunuyor. Nasıl ki tarayıcılarınızda kullandığınız normal eklentileriniz varsa bu eklenti de onlardan farksız. Eklentiyi kurduysak kullanım aşamalarına geçelim.

Steam Profil Güzelleştirme Nasıl Yapılır?

İlk olarak size profilinizi özelleştirmeyi ve diğer kullanıcılardan oldukça farklı hale getirme işlemini göstermek istiyorum. Yapmanız gereken işlem oldukça basit. Tarayıcınızdan steam profilinize girin ve sağ tarafta bulunan Profili Düzenle yazısına tıklayın.

Enhanced Steam Rehberi1

Resimde görünen ve dikdörtgen içine alınan Profili Düzenle butonuna tıkladıktan sonra karşınıza profilinizi değiştirebileceğiniz bir sayfa açılacak. Buraya kadar bir farklılık görmemiş olabilirsiniz ama asıl fark sayfanızı aşağıya doğru indirince ortaya çıkıyor. Sayfanızda ayarların en altına geldiğinizde Özel Tema ve Özel Arkaplan ayarlarının geldiğini farkedeksiniz.

Enhanced Steam Rehberi2

Resimde de gördüğünüz üzere Özel Tema kısmından birçok temayı seçebilirsiniz. Özel temadaki seçimler neyi değiştirecek derseniz ise sizlere kısaca açıklayayım. Hepimizin bildiği üzere steamda adımızın levelimizin yazdığı bölümün arka rengi steam’ın klasik renklerinden lacivert olarak kullanılıyor. Özel temadaki seçeneklerden bunu değiştirebilirsiniz. İstediğiniz herhangi bir rengi veya bir temayı profilinizde kullanabilirsiniz. Örnek olarak ben Holiday 2014 Temasını kullanmayı seçeceğim. İkinci ayar olan Özel Arkaplan’da ise profilinizde resimde görülen yüzlerce arkaplandan birini seçebileceksiniz. Bu işin en güzel yanı ise istediğiniz arkaplana steam üzerinden sahip olmanız kesinlikle gerekmiyor. Ve bu özel arkaplan menüsünde ise steam içerisinde bulunan bütün arkaplanların hepsi bulunmakta. Yapmanız gereken profilinize koymak istediğiniz bir arkaplanı seçmek sadece bu kadar. Bunun diğer güzel tarafı ise hangi arka planın görüntüsü veya hangi temanın görüntüsü nasıldı diye düşünmenize gerek kalmaması. Çünkü eklenti bunları ayarları kaydetmeden önce bize otomatik olarak önizleme özelliği ile gösteriyor. Aynen şu şekilde ayarlarınızı kaydetmeen profilinizin neye benzeyeceğini görebilirsiniz.

Enhanced Steam Rehberi3

Resimde de görüldüğü üzere profilizin nasıl gözükeceği konusunda size güzel bir önizleme sunuluyor. Tema ve Arkaplan seçme işleminiz bittiyse en aşağıdan değişiklikleri kaydet butonuna tıklayarak ayarları profilinize uygulayabilirsiniz. Merak edilen diğer bir sorunun cevabını aklınızda oluşmadan hemen vereyim, evet bu ayarlar istediğiniz zaman yeniden değiştirilebiliyor veya eklentiyi kaldırmadan iki seçenek içinde en üstte bulunan Hiçbiri Seçili değil seçeneğini seçip ayarları kaydettiğinizde profiliniz eski haline dönüyor. Şimdi ben resimdeki ayarları kaydediyorum ve profilimin nasıl gözükeceğini sizinle paylaşıyorum.

Çok önemli not: Resimde de görüldüğü üzere Özel Tema ve Arkaplanı seçtiğimizde altında iki buton çıkıyor Kaldır ve Kaydet. Ayarlarımızın uygulanmasını istiyorsak altta bulunan Kaydet butonlarına tıklamamız gerekiyor.

Enhanced Steam Rehberi4

Ayarları kaydettiğimizde ise profilimiz resimde olan şekilde gözükmeye başlıyor. Hatta sayfada hareket ettikçe buzların içlerinden çeşitli karakterler çıkıp ekrana el sallama vb. hareketlerde bulunuyor. Tabi dediğim gibi bu eklentide olan tema ve arkaplanlardan sadece bir tanesi. Eklentinin içerisinde çok daha fazla tema ve arkaplanı bulabileceksiniz. Profilimizi istediğimiz gibi güzelleştirme ve özelleştirme işlemleri genel olarak bu kadar hızlı ve basit bir şekilde hallediliyor.

Gelelim eklentinin diğer güzel özelliklerine eklentiyi kurup kendiniz ve diğer kullanıcıların profiline girdiğinizde ek olarak bir çok özelliği hiç uğraşmadan görebilirsiniz.

Enhanced Steam Rehberi5

Resimde de gördüğünüz üzere sayfasına girdiğiniz kullanıcıların diğer profillerini ve özelliklerini rahatça görebiliyorsunuz.

  • SteamRep: Bu bölüme tıkladığınızda kullanıcının sicil sayfası karşınıza çıkıyor. Kullanıcının steam 32, 64 ve diğer özel linklerini görebiliyorsunuz. Ayrıca baktığınız kişinin vac banı, takas banı veya topluluk banı olup olmadığını bu sayfadan rahatça görebiliyorsunuz.
  • SteamDB: Bu bölüme tıkladığınızda ise kullanıcının dteamdb sayfası otomatik olarak karşınıza geliyor. Bu sayfada ise yine kullanıcının her türlü ban durumunu görmekle birlikte, kullanıcının sahip olduğu bütün oyunları ve bunun değerini görebilirsiniz. Ek olarak kullanıcının sahip olduğu bütün oyunların toplam değeri de en üstte yer alıyor.
  • SteamGifts: Bu bölüme tıkladığınızda kullanıcının steamgifts profili varsa ona yönlendiriliyorsunuz. Bilmeyenler için steamgifts, oyuncuların birbirlerine karşılıklı olarak çekiliş yöntemi ile oyunlar hediye etmesini sağlayan bir platformdur.
  • SteamTrades: Bu bölüme tıkadığınızda ise kullanıcının steamtrades profiline gitmiş olursunuz. Bilmeyenler için steamtrades, oyuncuların istedikleri eşyaları birbirleriyle takas etmesini sağlayan bir platforumdur. Örnek olarak sitede bende X kartı var bunun karşılığında Y kartı istiyorum gibi konular açıp kartlarınızı kolayca takas edebiliyorsunuz.
  • Achievement Stats: Bu bölümde ise kullanıcının oyundaki başarımlarını ayrıntılı olarak görebiliyorsunuz.
  • Backpack.tf: Bu bölümde kullanıcının backpack profiline ulaşıyorsunuz. Yine backpack oyuncuların yararına olan steamgifts ve steamtradese benzeyen bir oluşum.
  • AStats.nl: Bu bölümde ise kullanıcının astats profiline rahatlıkla ulaşabilirsiniz.
  • Direkt link:  Adından da anlaşılacağı üzere kullanıcının direkt adresini bize verir. Kullanıcı steam adını vb. değiştirdiğinde onu rahatlıkla bu linkten bulabilirsiniz. Genellikle dolandırıcı kişiler steamdan oyuncuları dolandırıp bir şekilde ortadan kaybolmaya çalışıyor. Bu özellik sayesinde istediğiniz kişinin profilini ne olursa olsun bulabilirsiniz.

Steam profil sayfasına olan yenilikler bunlardı. Şimdi akıllardaki diğer soruya gelelim. Ben pazarda ne kadar harcama yapıp ne kadar kazandım? Steamda ticaretle uğraşan biriyseniz ve aklınızda bu soru varsa, kazançta olup olmadığınızı merak ediyorsanız bunun yanıtını çok rahat bir şekilde bulabileceksiniz. Bunun yanıtını bulmak ise çok basit. Yine tarayıcınızdan Profil-Pazar yolunu takip ederek Pazar sayfasına girin. Sayfaya girdiğinizde en altta sağ tarafta Pazar İşlemleri adlı bir sekmenin geldiğini göreeksiniz. Bu sekme size satın alınan ve sattığınız eşyaların toplam miktarlarını vermekte ve net kazancınızı göstermektedir. Örnek olarak kendi Pazar İşlemlerimi sizlerle paylaşıyorum.

Enhanced Steam Rehberi pazar işlemleri

Resimde de görüldüğü üzere pazar işlemleri ayrıntılı bir şekilde basit olarak bizlere sunulmuş durumda. Ben de pazar işlemlerinde fena değilmişim. 🙂 Pazar işlemlerini görünce aklınıza başka bir soru gelebilir, acaba ben steamda oyunlarıma ne kadar para harcadım? Bu sorunun yanıtını almak ise pazar işlemlerini öğrenmek kadar basit.  Yapmanız gereken yine tarayıcıda sağ en üstte olan kullanıcı adınıza tıklamak ve Hesap Detayları sayfasına girmek. Eğer bunu bulamadıysanız direkt olarak bu adresten Hesap Detayları sayfanıza ulaşabilirsiniz. Hesap Detayları sayfanıza geldiğiniz zaman sağ üst tarafta sizlere mağazada ne kadarlık harcama yaptığınızı, oyun, pazar ve hediye işlemlerinizi gösteren bir tabloyla karşılaşacaksınız. Yine en sonunda bunların hepsi toplanarak bugüne kadar steamda ne kadarlık bir harcama yaptığınızı görebilirsiniz. Yine örnek teşkil etmesi amacıyla ben benim hesap detaylarım sizinle paylaşıyorum.

Enhanced Steam Rehberi hesap detayları

Eklentinin özellikleri bunlarla sınırlı değil. Eklenti bir de mağazadaki oyunları incelerken bize gerçekten çok iyi bir şekilde yardımcı oluyor. Nasıl oluyor derseniz gelin hep birlikte uygulamalı olarak bunu sizlere göstereyim. Örnek olarak şuan indirimde olan Far Cry 4 oyunu için mağazaya girelim.  Oyun %50 indirimle 45 TL ile satışta. Ben daha önceden bu oyunun daha iyi bir indirim olduğunu hatırlıyorum fakat bunu hatırlamasaydım ve bilmeseydim oyunun en düşük fiyatının bu olacağını düşünebilirdim.

Enhanced Steam Rehberi Mağaza

Fakat mağazaya girdiğinizde eklenti sayesinde birçok ek özelliğin ekrana yansıdığını görüyoruz. Eklenti bize Far Cry 4 oyununun daha önce 07.08.2016 tarihinde en düşük fiyatıyla 39.24 TL’den satıldığını söylüyor. Yine aynı şey Gold paketi içinde geçerli. Şuanki indirimd 90 TL olan Gold paketi 07.08.2016 tarihinde 62.81 TL ile satıştaymış. Yine sağ taraftaki kutucuk içine aldığım özellikler sayesinde oyunla ilgili çok daha detaylı bilgilere ulaşabilirsiniz. Özellikle online oyun alacaklar için güzel bir özellik var. Eğer oyundaki oyuncu sayısını merak ediyorsanız ve kalabalık bir oyuncu yoksa oyunu almaktan çekiniyorsanız yapmanız gereken işlem çok basit. Sağ alt kutucuktaki butona tıklayarak açılan sayfada oyunda günlük ve anlık olarak kaç kullanıcının olduğunu ve daha detaylı bilgileri rahatlıklar görebilmeniz mümkün.

Enhanced Steam Rehberi yazımızın sonuna gelmiş bulunuyoruz. Bu yazıda sizlere Enhanced Steam Nasıl Kullanılır, profilimi nasıl güzelleştirebilirim, bir oyunun en düşük fiyatı ne kadardır, mağaza ve pazar harcamalarım ne kadardır vb. soruların yanıtlarını nasıl bulacağını göstermeye çalıştık. Umarım sizlere faydalı bir yazı olmuştur. Son olarak çoğu kişinin aklında olan bir sorunun cevabını daha vermek istiyorum. Enhanced Steam kullanımının kesinlikle herhangi bir zararı bulunmamaktadır. Ben dahil yüzlerce kişi uzun zamandır bu eklentiyi kullanıyor ve hiçbirimiz herhangi bir sorunla karşılaşmadık. Enhanced Steam eklentisinin daha detaylı ayarları mevcut fakat o ayarları istek olursa başka bir rehberde sizlerle paylaşırız. Şuan için sizlere Enhanced Steam Nasıl Kullanılır sorusunun yanıtını vermiş olduğumuzu düşünüyoruz. Enhanced Steam hakkında sorularınız olursa lütfen yorumda bulunarak bu sorularınızı sorun, elimizden geldiği kadarıyla cevaplamaktan mutluluk duyarız.

Steam Rehberi

Oyun dünyasındaki yeni gelişmeler, oyunlara yönelik yararlı rehberler Steam Rehberi'nde sizlerle.

İlgili Makaleler

2 Yorum

  1. özellikle oyunların en düşük fiyatını görme işi gerçekten harikaymış güzel bir eklenti hocam iyi bir yazı tebrik ederim

  2. ooo güzele benzio bu profil süslemeleri ve anlattığınız diğer özellikler deniyorum hemen

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu