Site icon Steam Rehberi

LoL Taktik Savaşları – Güçlü Kompozisyon Dizilimleri

LoL Taktik Savaşları Rehberi

LoL Taktik Savaşları Rehberi - Kazandıran dizilimler!

LoL Taktik Savaşları nam-ı diğer adıyla Team Fight Tactics, dün gece yarısının ardından resmi olarak ülkemize giriş yaptı. Birçok Twitch yayıncısının zevkle oynadığı ve bu kategoride Dota Underlords’a rakip olarak çıkışını gerçekleştiren LoL Taktik Savaşları, şimdiden hatrı sayılır bir oyuncu kitlesine ulaşmayı başardı. Durum böyle olunca da oyuncular diğer oyunculardan sıyrılarak daha iyi taktikler geliştirmeye çalışmaya şimdiden başladı diyebiliriz.

Dilerseniz sözü daha fazla uzatmadan oyun içerisinde sizleri kazandıracak taktiklere tek tek geçelim. Söz konusu taktikler daha önce birçok maçta denenmiş olup olumlu sonuçlar vermiştir.

[affiliate_news2 id=”13587″]

Ölümsüz Şövalye Dizilimi

Bu dizilim sahanın genelindeki şampiyonların şövalye olmasıyla elde ediliyor. Bu dizilimin en büyük getirisi ise kahramanların gelen saldırılardan aldıkları hasarı engellemesini sağlaması olarak karşımıza çıkıyor. Yine sahada bulunan şövalye sayısı ne kadar artarsa engellenen hasarın miktarı bir o kadar artıyor. Böyle bir dizilimle karşınıza çıkan fazla hasar veren rakiplerinizi rahat bir şekilde alt edebilme ihtimaliniz oldukça yüksek oluyor.

Kompozisyon dizilimi için gerekli şampiyonlar:

Şekil Değiştiren Dizilimi

LoL’de şekil değiştirenlerin önemini bilmeyen yoktur. Oyunun bir anda gidişatını değiştirebilen bu şampiyonlar LoL Taktik Savaşları’nda da rakiplere bir anda sürpriz yapmasıyla meşhur. Sahaya süreceğiniz şekil değiştirici şampiyon takımıyla birlikte dönüşüm esnasında fazladan can alabilirsiniz. Böylelikle rakip takımın sizi yok etmesi çok daha zorlaşır.

Kompozisyon dizilimi için gerekli şampiyonlar:

Büyücü Dizilimi – OP Karakterler

Eğer OP bir dizilimle rakiplerinizin korkulu rüyalısı olmak isityorsanız kesinlikle bu dizilimi tercih etmelisiniz. LoL Taktik Savaşları’nda bildiğiniz üzere büyücüler normal saldırılardan daha fazla mana kazanıyor. Bir de ek olarak sahanızda büyücü şampiyonlarla dolu bir dizilim uyguladığınız zaman takımınız yetenek hasarı kazanır. Sahanızda ne kadar çok büyücü olursa kazandığınız yetenek hasarınız o kadar artar. Eğer bütün karakterlerinizi büyücü yaparsanız ciddi anlamda korkulacak bir takım kurmuş olursunuz.

Kompozisyon dizilimi için gerekli şampiyonlar:

Korsan / Silahşör Dizilimi

Oyun içi ekonomimiz oldukça önem arz etmekte. Bildiğiniz üzere her turun sonunda marketten şampiyon alıp satma işlemini gerçekleştiriyoruz. Ekonomimiz kötü olduğu zaman bu işlemler kimi zaman bizim açımızdan bir işkenceye dönüşüyor. Eğer oyunda ekonomiyi dert etmeden ilerlemek istiyorsanız korsan dizilimi tam ise göre. Zira oyunda yeterli sayıda korsanı savaş alanına sürdüğünüzde her bir turun sonunda fazladan altın kazanabiliyorsunuz. Oyunun başında uygulanacak bu taktikle birlikte gerçekten güzel bir ekonomiye sahip olabilirsiniz.

Kompozisyon dizilimi için gerekli şampiyonlar:

[affiliate_news2 id=”13625″]

Soylu Dizilimi

Eğer tanklarla rakibinizi uğraştırmak istiyorsanız bu dizilim tam size göre. Ön tarafta tanklarla rakibin şampiyonlarını oyalayıp arka tarafta menzilli şampiyonlarla işi bitirmek isteyen oyuncular kesinlikle bu dizilimden yararlanmalı. Zira soylu diziliminin oyuncular kazandırdığı avantajlar oldukça fazla. İlk olarak birden fazla soyluyu savaş alanına sürmek takımınızdan rasgele bir şampiyona zırh verir ek olarak saldırılarının onu iyileştirmesini sağlar. Bu şekilde soylu + adc dizilimi ile güzel bir uyum yakalabilirsiniz. Eğer tamamen tank gitmek isterseniz bu dizilimin yararları da bitmiyor diyebiliriz. Zira savaş alanına tüm soyluları sürmek oldukça kazançlı. Tüm şampiyonlarınız soylu olduğu takdirde takımınızdaki bütün şampiyonlar zırh kazanıyor ve saldırılardan iyileşme kazanıyor.

Kompozisyon dizilimi için gerekli şampiyonlar:

İblis Dizilimi – Rakiplerin şansı yok!

Bu dizilim yine OP takılmak isteyen oyuncular için geçerli. Rakipleri seri saldırınızla yok etmek ve onlara hiç şans tanımamak için iblis dizilimini uygulamanız gerekmekte. Bu dizimle birlikte sahaya birden fazla iblis sürdüğünüz takdirde iblislerinizin rakip şampiyonların manasını yakma ihtimali oluşur. Sahada ne kadar çok iblis olursa bu ihtimal o kadar artar. Yani sahaya tamamen iblis bir takımla çıkmak rakiplerinizin korkulu rüyası olacaktır.

Kompozisyon dizilimi için gerekli şampiyonlar:

Buzul Dizilimi

Eğer rakibiniz çok hızlı şampiyonlarla üstünüze gelip canınızı sıkıyorsa kesinlikle buzul dizilimi ile onu yavaşlatıp alt edebilirsiniz. Zira buzul dizilimi hızlı şampiyonların korkulu rüyası olarak karşımıza çıkmakta. Oyun içerisinde birden fazla buzul şampiyonu sahaya sürdüğünüz takdirde rakiplerinizi sersemletme ihtimaliniz oluşur. Bu dizilimde sahada ne kadar çok buzul olursa rakiplerinizi sersemletme ihtimaliniz o kadar artar.

Kompozisyon dizilimi için gerekli şampiyonlar:

Seçkin Dizilimi

Bu dizilim yine çok hasar vermek oyuncular için karşımıza çıkıyor. Şampiyonlarınızdan iki kat verim almak isterseniz seçkin dizilimi tam size göre diyebiliriz. Zira savaş alanına birden fazla seçkin şampiyonu sürdüğünüz takdirde, rasgele seçilen bir seçkin şampiyonunuz iki kat hasar kazanacak. Bu şekilde 2 seçkin + diğer şampiyonlar olarak bir dizilim yapabilirsiniz. Ek olarak sahaya sürmüş olduğunuz şampiyonların hepsi seçkin olursa bütün kahramanlarınız iki kat hasar kazanır. Böylelikle tam bir ölüm takımı oluşturabilirsiniz.

Kompozisyon dizilimi için gerekli şampiyonlar:

Ninja Dizilimi

Eğer karşınızda tank + adc şampiyon ağırlıkla bir takım varsa ninja dizilimi ile o takımın üstesinden rahat bir şekilde gelebilirsiniz. Yapmış olduğunuz dizilimde sahaya bir adet ninja şampiyon sürmeniz o şampiyona saldırı hasarı kazandırır. Eğer sahaya tüm ninjaları ayı anda sürerseniz bütün ninja şampiyonlara çok daha fazla saldırı hasarı kazandırabilirsiniz. Böylelikle ninjalarınız vurması gerekenken iki belki de üç kat daha fazla hasar verebilir.

Kompozisyon dizilimi için gerekli şampiyonlar:

Hayalet Dizilimi

Bu dizilimi şansına güvenen oyuncular için önerebiliriz. Zira hayalet dizilimi ile savaş alanına giden oyuncuların güzel bir şansa ihtiyacı olacak. Eğer bu dizilimle birlikte yeterli sayıda hayaleti savaş alanına sürerseniz çatışmanın başında rakibinizden rastgele bir şampiyon lanetlenecek ve canı baya bir azalacak. Şanslı oyuncular bu hamleyle rakiplerinin en güçlü şampiyonunu lanetlemeyi başarabilirse güzel bir avantaj yakalıyorlar.

Kompozisyon dizilimi için gerekli şampiyonlar:

Vahşi Dizilimi

Bu dizilimi saldırı hızını önemseyen oyuncular için öneriyoruz. Eğer yüksek seviye vahşi şampiyonlarınız bulunuyorsa vahşi dizilimi sayesinde onların saldırı hızını yükseltip çok daha seri bir şekilde rakibinize saldırabilirsiniz. Savaş alanına birden fazla vahşiyi sürdüğünüz takdirde onların saldırdıkça saldırı hızı kazanmalarını sağlar. Eğer yeterli sayıda vahşiyi savaş alanına sürerseniz ise tüm takımının saldırdıkça saldırı hızı kazanmasını sağlayabilirsiniz.

Kompozisyon dizilimi için gerekli şampiyonlar:

Yordle Dizilimi

Rakibinizin sizi sıkça ıskalamasını ve sinir krizi geçirmesini istiyorsanız bu dizilim tam size göre. Zira yordle diziliminde savaş alanına birden fazla yordle şampiyon sürmek, onlara karşı yapılan saldırıların bazılarının ıskalamasına neden olacaktır. Eğer sahaya sürüş olduğunuz yordle şampiyonların sayısı artarsa bu ıskalama ihtimali de o kadar artacaktır. Bu şekilde tamamen yordle şampiyon dizilimi ile savaşa çıkan oyunculara rakiplerin vurması bir hayli zor olacaktır.

Kompozisyon dizilimi için gerekli şampiyonlar:

Kılıç Ustası Dizilimi

Yine bu dizilim biraz daha atak oynayan oyunculara hitap ediyor. Savaş alanına birden fazla kılıç ustası şampiyonu süren oyuncular, şampiyonlarının saldırılarıyla birden çok kez vurma ihtimali kazanmasını sağlıyor. Sahada bulunan kılıç ustaları arttıkça da bu ihtimalin gerçekleşme olasılığı bir o kadar artıyor.

Kompozisyon dizilimi için gerekli şampiyonlar:

Dövüşçü Dizilimi

Eğer sağlam durmak, tank gibi olmak istiyorsanız dövüşçü dizilimini uygulamalısınız. Bu dizilimi uyguladığınız takdirde sahaya sürmüş olduğunuz dövüşçüler fazladan cana sahip olurlar. Dövüşçülerin sayısı arttıkça onlara gelen canların miktarıda artar.

Kompozisyon dizilimi için gerekli şampiyonlar:

Elementalist Dizilimi

Bu dizilimi uyguladığınızda elementalistler normal saldırılarından daha fazla mana kazanır. Aynı şekilde bu dizilimde sahaya yeterli kadar elementalist şampiyon sürdüğünüz takdirde çatışmanın hemen başında takımımız için savaşacak olan bir elemental gelir.

Kompozisyon dizilimi için gerekli şampiyonlar:

Kolcu Dizilimi

Bu dizilimi yapacak olan oyuncular kolcuların önüne tank olarak nitelendirdiğimiz şampiyonları koymanızı taviye ederiz. Bu dizilimle birlikte savaş alanına birden fazla kolcuyu sürdüğünüzde onlara kısa süreli saldırı hızı artışı kazanma ihtimali veriyorsunuz. Yine aynı şekilde savaş alanına sürmüş olduğunuz kolcuların sayısı arttıkça bu ihtimal de artar.

Kompozisyon dizilimi için gerekli şampiyonlar:

Genel olarak LoL Taktik Savaşları oyununda kazanmak için bu dizilimler sizler için ideal olacaktır. Fakat şunu unutmamak gerekir, LoL Taktik Savaşları gerçekten adının hakkını verdiği için uygulamış olduğunuz bir taktik sizi her maçta kazandırmaz. Zira oyun içerisinde her taktiğin güçlü ve zayıf yanları bulunmakta. A taktiği B taktiği üzerinde daha güçü kalırken C taktiği üzerinde daha zayıf kalabilir.

Exit mobile version